CAMPIONATO DE ESPAÑA CADETE

Pamplona. 26-27 de xuño de 2010.
Este xoves 25 de xuño, ás nove da mañá en Pontevedra, collemos un bus xunto con outros atletas galegos rumbo a Pamplona. Iamos participar no Campionato de España individual. A viaxe fíxosenos longa; tanto que chagamos alí ás nove e case non nos dá tempo a confirmar. Por sorte, a cousa foi a mellor, especialmente cando vimos as nosas habitacións, que non houbo quen se queixase daquel luxo. Logo, xa comezaron a vir os nervios previos pero iso non impediu que nos deixáramos de divertir cos demais atletas e entrenadores.
A primeira en competir foi Aida Amoedo quen o sábado pola mañá conseguiu pasar á final dos 300m.l., proba na que o domingo acadou un excelente sexto posto. Pola tarde tocoulle o turno a Antía Román, quen logrou un doceavo posto na xavelina, algo decepcionada por non chegar a súa marca. O mesmo lle pasou a Pablo Castro en disco e alcanzou un décimo posto. Sen embargo, Raquel Villa realizou un último gran lanzamento, ¡proclamádose terceira! E o domingo chegara a hora de Mar Chillón, que superou a súa marca en pista nos 3km marcha e conseguiu así un décimo posto. E por último, Pablo Castro en peso, quen manténdose na súa marca quedou séptimo. Deste xeito, os do Vila figuramos no posto 43, sendo 131 clubes participantes.
Finalmente, emprendemos o noso camiño de regreso e aínda que cansados, con gañas de seguir entrenando para a seguinte temporada.