CAMPIONATO GALEGO SUB 10 E SUB 12 PISTA CUBERTA

A Coruña 10 de marzo de 2024

Case nun exercicio de nostalxia voltabamos a Pista Cuberta de Riazor. Tendo en conta as idades d@s atletas se pode concluir que pouc@s sabian da existencia desta pista e menos competiron nela. Estamos a falar da época previa a Expourense, non fai tanto, e que deixou relegada a pista herculina. Longa xornada de domingo que implicaba as categorias SUB 10 e SUB 12. Comezamos pola categoria SUB 10 que estivo representada na sección feminina por duas atletas. Anxela Caballero acadou o BRONCE na proba de 1000 m.l. e Claudia Romero progresou a final dos 50 m.l. e rematou 9ª, na proba de 500 m.l. foi 14ª.

Na competición masculina Xose González non puido progresar a final dos 50 m.l., pese a ser segundo na  semifinal, acadou o posto 14º no global dos 500 m.l. Lucas Figueroa obtivo o posto 24º nos 500 m.l. Samuel Lorenzo foi 16º nos 1000 m.l. e Adrián Capelo rematou 24º no concurso de lonxitude.

A xornada de tarde reservouse para a categoria SUB 12. Na sección feminina competiron Sofia Capelo, que non progresou a final de 50 m.l. tras quedar 4ª na sua rolda. Nora Parcero tampouco pasou de rolda nos 50 m.l. e foi 17ª nos 1000 m.l. Noa Pedrido quedou na rolda previa a final de 50 m.l. e foi 12ª en 500 m.l Elodie Graña si que pasou a final dos 50 m.l., e faciao co mellor tempo, na carreira das máis rápidas proclamouse SUBCAMPIOA GALEGA. Alternou esta proba co salto de lonxitude, onde rematou 14ª

Moita participación nestas categorias o que pon en valor, máis si cabe,  os logros conseguidos.