CAMPIONATO DE GALICIA DE MARCHA EN RUTA

Marín, 15 de febreiro de 2015

Para completar a fin de seman de Entroido quedabanos o Campionato de Marcha en Ruta. Despois de dúas edicions celebradas no porto de Aldán este ano tocaba outra ubicación, a localidade de Marín. En xornada de maña, con resaca da competición do sábado en Pista Cuberta, celebrouse o autonómico con ampla participación dos marchadores amarel@s.

Os alevins homes, cun percorrido de 3kms,  coparon o podio. Denis Fernández foi primeiro, Teo Iglesias terceiro e Miguel Gallego cuarto.

Na mesma distancia os infantís homes nos deron a seguinte medalla, Jesús Guimerans foi bronce.

Na liña de saída da proba de alevín mulleres tiñamos tres representantes, Nerea Nogueira, 5ª. Nayara Pereira,  8ª e Katia Gonzalez, 10ª.

Ana Piñeiro e Valeria Fernández acadaron o primeiro e segundo posto da categoria infantil. Sendo esta unha das carreiras máis numerosas. Irene Menéndez e Lucia Riobo abandoaron por molestias.

Os benxamins reducían o circuito ata os 2 kms, Carlos Corredoira foi 5º e Lara Iglesias obtivo a medalla de bronce.

Mar Chillon disputou os 10kms e proclamouse Campiona Galega da categoria junior e Subcampiona absoluta. A outra atleta junior Esmeralda Corredoira foi descalificada.