CAMPIONATO GALEGO CROSS XOGADE

Ribadavia, 13 de xaneiro de 2024

Na beira do Rio Avia disputouse a fase final do programa XOGADE de cross. O circuito de A Veronza foi o elexido para as carreiras nas que ian participar @s mellores atletas en idade escolar da Comunidade.

No programa confeccionado a categoría cadete daba comezo as probas cunha distancia de 3000 m. tanto para homes coma para mulleres.. Na proba masculina competiron Hugo Collazo, 19º, Marcos Rial, 25º, Miguel Fernández, 53º, Saul Santos, 58º e Roi Rivas, 59º. Na suma global dos equipos remataron segundos e proclamaronse SUBCAMPIONS GALEGOS.

Foi o único equipo que que competiu como tal, sendo as demáis participacions de modo individual. Na categoria infantil a carreira femenina estivo representada por Lena Curras, 7ª i Emma Collazo,  24ª. Os homes contaron coa presenza de Daniel Cordeiro, 15º. Na proba feminina alevin correron Nora Parcero, 29ª e Noa Pedrido, 46ª. Adrian Calvar rematou 17º  despois dos 2000 m. da proba masculina. Moitos parabens polo bo facer de atletas e adestradores.