Campionato Galego de Marcha en Pista

Este Campionato celebrouse en Pontevedra, nas pistas do Estadio da Xuventude, que tamén é a sede da Escola de Marcha. Esta é a primeira proba a nivel galego que hai na tempada, e alégranos que esta vez non nos desprazaramos moito.
Aínda que había algún que pronosticaba moita chuvia, temos que decir que non caiu nin unha pinga, incluso o sol saiu a mirar a marcha que había nestas pistas. O Vila de Cangas fomos con 8 atletas. Suso Guimeráns non pudo facer o seu debut nesta disciplina por estar enfermo.

A primeira proba de 1 km, a dos benxamíns, terminou moi ben con dúas atletas do noso club, Valeria Fernández e Valeria Rodríguez, aupadas no pódium no 1º e no 2º posto respectivamente. O seguinte foi Andrés que fixo 2 km , terminou 4º e finalizada a proba enterouse de que estaba descalificado.

A proba máis disputada e emocionante, foi os 3 km das infantiles e cadetes con 20 participantes. As rapazas marcharon en bloque durante moitas voltas e pouco a pouco foronse descolgando as que non puderon seguir o ritmo. O pódium resolveuse nos últimos metros quedando Mar 2ª. Noa quedou 14ª na carreira e 6ª na súa categoría.

A última proba foi a dos 5 km na que tamén conseguimos 2 podiums, Rebeca que quedou 2ª e Iria que conseguiu o seu primeiro pódium de marcha quedando 3ª . Ángel acadou o 4º posto.

A próxima cita para os marchadores é o 13 de febreiro, no Campionato Galego de Marcha en Ruta que todavía está por designar. Hai tan poucos circuitos homologados, que sospeitamos que teremos que viaxar ata o norte.