CAMPIONATO GALEGO SUB 14 AO AIRE LIBRE

Vigo, 26 de xuño de 2021

As pistas de Balaidos en Vigo foron testemuña do CAMPIONATO GALEGO SUB 14 AO AIRE LIBRE.  Alí estaban citad@s @s atletas que acadaron a marca esixida na proba correspondente. De forma individual loitarian polo seu obxetivo. A sección feminina acadou duas medallas de ouro, Helena Bello, venceu no salto de pértega e Sabela Castelo nos 1000 m.l. Antia Baqueiro foi 4ª na marcha, Soraya González 14ª no lanzamento de disco e Ana Cordeiro 8ª en 500 m.l. En duas probas participaron tres atletas, Leire Fernández, 5ª en lanzamento de xavelina e 9ª en 1000 metros obstáculos. Leire Fonseca foi 7ª en 150 m.l. e 10ª en 80 m.l. Noa Quinteiro acadou o 5º posto no concurso de peso e 7ª no de martelo.

A participación masculina tivo na carreira de 2000 m.l. o intre máis laureado. Nesta carreira Hugo Domínguez proclamouse Campión Galego e Hugo Collazo Subcampión. O primeiro foi tamén 15º nos 150 m.l. e o seu compañeiro completou a participación cun 9º posto no lanzamento de xavelina. Diego Garcia rematou 5º na marcha. Brais Pintos participou nos 1000 m.l. e acadou o 10º posto. Unai Ferral concursou no triple salto e no lanzamento de xavelina, rematando 13º e 10º respectivamente. Salientar que nesas Pistas, o pasado día 23 de xuño, a atleta Sub 10 Lena Curras superou o RECORD GALEGO de lanzamento de pelota con 23.95 m.