I CAMPIONATO DE ESPAÑA INFANTIL

Alcobendas, 21 e 22 de xuño de 2014.

Xa facía uns meses que se viña xestando este Campionato, nos preguntaran sí o noso Club estaría interesado en participar para ir vendo a viabilidade deste proxecto. A resposta por parte do Vila de Cangas foi positiva, máis no derradeiro intre tivemos que prescindir do equipo infantil másculino, xa que o número de integrantes non garantizaba a participación. Estamos falando do primeiro Campionato a nivel nacional, e dicir que todo era novidoso, o regulamento para a clasificación detallaba que cada atleta disputaría una proba de carreira (80m.l., 80 m.v., 1000 m.l. ou 3000 m. marcha) e outra técnica (lonxitude, altura, xavalina ou peso).  De Galicia fomos seleccionados xunto co Franciscanos de Lugo, serían oito atletas as que formarían o equipo e cada proba sería disputaba por duas atletas de cada club.

As fechas para o Campionato non coincidían mal, recen rematado o curso escolar esta viaxe a Alcobendas se intuia como o agasallo perfecto para o peche da tempada. Claro esta que despoís chegadas alí afloraron os nervios, e as rivaís parecían xigantes. A primeira xornada estaba reservada para as carreiras, Ines Villamor foi quen se estreou nos 80 m.l. cun tempo de 11:65, mellorando a súa marca. Non ía ser doado, con esa marca non pasaba a final. Laura Campos foi a outra infantil que disputaba os 80m.l. cun tempo de 11.62, tampouco pasaba a final, pero si sumaban os primeiros puntos para o equipo. Era o tempo dos 1000 m.l. donde Isaura Framil rematou a súa quenda cun tempo de 3:37.39, na seguinte foi Ariadna Gil que remataba con 3:33.08.  Alabama Huertes rematou a serie de 80 m.v. con 17.47 e María Rodríguez en 14.77, os tempos para o pase a final estaban por debaixo dos 14 segundos. Puidera ser que os 3000 metros da marcha, con esa calor, fora a proba máis sufrida da tarde,  estivemos representados por Valería Fernández con 18:13.44 e Irene Menéndez 19:49.01.   Remataba a primeira xornada e o equipo estaba no posto 19º.

De mañan comenzou a segunda xornada reservada para as probas técnicas. Valeria Fernández e Irene Menéndez participaban no salto de altura con 1,18 e 1,10 sumaron puntos para o equipo. Na Xavalina lanzaron Isaura Framil e labama Huertes, 22,30 a primeira e 14,78 a sua compañeira. O salto de lonxitude serviulle a Ariadana Gil con 4,68 para mellorar marca, na outra quenda Ines Villamor saltou 3,77.  O lanzamento de peso daba peche os concursos,  Laura Campos chegou os 7,11 e María Rodríguez rexistrou un mellor lanzamento de 5,32. Para rematar a xornada e tamén o Campionato estaba prevista a proba do relevo 5X80, una boa carreira por parte do nosos relevo que remataron primerias da súa serie cun tempo de 56:37. Este foi o empuxón que fixo acadar o posto 17 no computo final do Campionato. Esperemos voltar o ano que ven, boa organización e mellor experiencia para estas categorías.