Memorial Alejandro Lorenzo – Cto. Galego de Cross Curto clubes – Cto. Galego campo a través cadete e xuvenil individual e de equipos

Domingo 15 Enero 2012

Nesta fría mañan fomos ata o circuito de Monterrei en Ourense onde se celebraron os tres campionatos galegos. A chuvia non fixo demasiados  estragos  no circuito e non durou demasiado, aínda que os atletas chegaron con  lama.

O saldo final para o Vila de Cangas foi 2 podiums individuales, 7 podiums por equipos e un atleta e un equipo clasificados para o campionato de España de cross.

MEMORIAL ALEJANDRO LORENZO

Comezamos a mañá de boa maneira, as primeira en correr foron as benxamíns  é Ana Piñeiro foi terceira logrando a medalla de bronce. O seu equipo, formado tamén por Sara, Alba, Ainoa, Araceli e Emma, foron segundas. Os homes  desta categoría foron primeiros.  Gabriel  foi 4º e Lope 5º, o resto do equipo estaba formado por Teo, Lois, Pedro, Adrián, Ramón e Martiño.

O equipo das rapazas alevíns foron segundas por equipos. A primeira en chegar foi Sandra, 5ª, seguida moi cerquiña por Ariadna, completaban o equipo  Valeria, Irene, Naiara C, Naiara V, e Alba. Os rapaces, para  non ser menos, tamén quedaron segundos por equipos. Os catro primeiros chegaron seguidos uns dos outros ,liderados por Aaron Dominguez , seguíano Simón, Juan e Antón e non moi lonxe, Aaron F, Mauro e Jesús.

As infantiles tamén subiron o pódium, aínda que o fixeron no terceiro posto. Alba, tras unha magnífica carreira, quedou 4ª. O resto do equipo por orden de chegada son Noa, Paula, Ana, Saray e Nerea. O equipo dos homes subiron ó pódium no segundo posto. Jorge, foi o primeiro en chegar, fíxoo no 9º posto, tras él chegaban Adrián, David, Dani A, Martín, Andrés, Manel e Dani C.

CAMPIONATO GALEGO DE CAMPO A TRAVÉS CADETE E XUVENIL INDIVIDUAL E EQUIPOS

As dúas categorías competiron  xuntas. Primeiro foron as rapazas, Mar Chillón quedou 4ª  obtendo praza para o campeonato de España de cross. Despois chegaban María N, Iria, Ana, e Patricia. Por equipos quedaron 6ª. Os rapaces Xuveniles tamén fixeron unha boa actuación, quedaron terceiros por equipos, polo que se clasificaban para o campionato de España, e por isto non fora suficiente,   Tomás Ocaña obtivo  a medalla de bronce, os demais componentes do equipo son Jesus, Antón, Adrián e Rafael.

Na categoría cadete participamos con dous rapaces Eloy que chegou de 27º e Jaime de 47º. As rapazas foron 6ª por equipos, a primeira en cruzar a meta foi Noa (13ª) seguida de Noelia, Lucía, Alexia, Esmeralda, Ana e Sara.

CAMPIONATO GALEGO DE CROSS CORTO DE CLUBS

O equipo femenino quedou mellor  que os dos homes, elas foron 5ª e eles 13º. A primeira en entrar en meta foi Andrea, seguida das irmáns Eva e Marina, tras elas chegaban Belen e Rebeca, Mónica, por razóns descoñecidas ata agora, tivo que retirarse. Os homes , encabezados por Maikel, chegaron neste orden: Alberto, Sebastián, Angel, Fernando e Roberto.