CAMPIONATO PROVINCIAL DE CROSS XOGADE

Chenlo (Porriño), 09 de febreiro de 2019

Sobre un percorrido de 4340 mts a categoría SUB 16 deu comezo ao CAMPIONATO PROVINCIAL DE CROSS do programa XOGADE. Duas voltas medianas e duas grandes para compretar o Circuito máis longo da maña. O equipo masculino non chegou a compretarse, apareceron dous valentes. Joel Curro, que rematou 10º e Antón Molanes 36º. Na categoría feminina o circuito acadaba os 2580 mts. rematando Anais Santamarina no posto 28º, Carmen Castro 46ª, Blanca Piñeiro 47ª e Sofía Núñez 48ª. A suma do equipo aportoulles o 9º posto.

A categoría SUB 14 foi a próxima en sair a escea. Na proba masculina o equipo amarelo rematou SUBCAMPION PROVINCIAL coa inestimable aportación de Carlos López 6º, Carlos Corredoira 19º, Raúl Rial 19º,  Yago Juncal 25º,  Manuel Lemos 40º e Diego Martínez 55º. As mulleres acadaron o CAMPIONATO PROVINCIAL coa suma dos postos de Maialen Fernández 6ª, Agata Rodríguez 8ª, Uxia Sánchez 10ª, Lucia Gil 15ª, Iris Malvido 19ª e Sara Nerga 27ª.

Coa categoría SUB 12 acadouse o pleno, ambos equipos foron CAMPIONS PROVINCIAIS. Ademáis corrían tres equipos, un masculino e dous femininos. Na mañan gris e chuviosa brillou o amarelo. Os homes estiveron liderados por Hugo Collazo 4º, Hugo Domínguez 5º, Brais Pintos 9º  e Diego Garcia 55º.  O equipo Vila A feminino estivo composto por Sabela Castelo 1ª, Goretti Carballal 9ª, Leire Fonseca 11ª, Uxia Gil 12ª , Leire Brun 22ª e Helena Bello 23ª. As compañeiras que integraron o Vila B foron Alba del Valle 28ª, Candela Castro 32ª, Leire Fernández 41ªe Sabela Domínguez 58ª. Este equipo rematou no 5º posto do campionato.

Os máis novos, categoría SUB 10, remataron con Miguel Fernández 13º, Marcos Rial 17º, Gabriel Fazanes 20º, Iker Rial 24º, Pedro González 27º e Breo Fernández 28º.  BRONCE na suma por equipos. As féminas estiveron encabezadas por Erica Novas 8ª, Aitana Broullón 20ª, Zoe Fernández 23ª, Nahia Pintos 25ª e Leire Fuentes 28ª. Rematan SUBCAMPIOAS da Provincia.

Privouse aos equipos da ceremonia de premiacions, unicamente se agasallou as clasificacions individuais. Pode que a tardanza dos resultados finais afectase a este protocolo. De calquera xeito Sabela Castelo foi a única que subuiu ao podio como CAMPIOA PROVINCIAL da categoría SUB 12.

Para o vindeiro 16 de febreiro estes CATRO equipos (SUB 14 homes e mulleres + SUB 12 homes e mulleres) disputaran o CAMPIONATO GALEGO DE CROSS en Ourense. Na categoría SUB 10 remata o seu periplo no Campionato Provincial.