CAMPIONATO DE ESPAÑA CADETE DE PISTA CUBERTA

Antequera, 18 e 19 de marzo de 2017

A serranía malagueña foi testemuña do futuro do atletismo nacional. Varios records sucumbiron a esta nova xeración de cadetes. Gracias ós tres amarel@s que participaron no Campionato puidemos ser participes dese gran ambiente acorde coa grandeza da cita. Na xornada vespertina do sábado os tres competían no Centro de Tecnificación de Atletismopolo cal xa foron aflorando os nervios. Valeria Rodríguez comezou as 15.30 a final de lanzamento de peso, foi de menos a máis e acadou o pase a mellora cun prometedor 4º posto. Nos tres lanzamentos posteriores non mellorou os 11,52, que supoñen a súa mellor marca. Finalmente rematou en 6º posto.

O seguinte en templar os nervios coa competición foi Lope QuinteiroParticipou na terceira rolda de clasificación para a final dos 1000 m.l. Engadir que a pista de Antequera, dunha corda de 200 mts, conta coa saída para os 1000 mts a escasos metros da curva, producindose autenticas estampidas para coller unha boa posición. Na súa serie rematou 8º cun tempo de 2:48.17. Entraban na final os dous primeiros de cada serie e os tres mellores tempos. Lope non progresou a final pero ainda lle quedaba a final de peso o domingo.

Ariadna Gil tiña a difícil misión de acceder as semifinais dos 60 m.v., correu a sua serie en 9.80, producindose o corte para o pase en 9.40. Non puido estar coas 16 mellores, pero hai marxe de mellora.

Lope Quinteiro concursou o domingo na final de lanzamento de peso. Cun mellor lanzamento de 12,71 non obtivo o pase a mellora. Moito nivel nunha final na que as medallas se foron para lanzamentos de 15 e 16 mts. Nada máis que engadir, ata a vindeira batalla.