CAMPIONATO GALEGO CADETE PISTA CUBERTA

A Coruña, 28 de xaneiro de 2017

Todo disposto para unha longa estadía en A Coruña. A pista cuberta de Riazor acolleu na xornada do sábado o CAMPIONATO GALEGO CADETE DE PISTA CUBERTA. Os duros adestramentos deste inverno íanse plasmar na competición. Falando de acadar fins, puidemos asistir ao logro de 5 medallas e dúas mínimas para o Campionato de España. Xa temos tres atletas clasificados para o Campionato Cadete que se vai celebrar en Antequera-Malaga. Desta vez foron Lope Quinteiro en peso e Ariadna Gil en 50 m.v., quenes conseguiron esas marcas que lle dan oportunidade de acompañar a Valeria Rodríguez.

Na sección másculina participaron cinco cadetes que realizaron as seguintes probas:

• Alex Iglesiascorreu os 600 m.l. e rematou 9º cun tempo de 1.41:79, tocoulle a serie rápida na que foi 8º.
  • Lope Quinteirofixo un dobrete, sendo Campión en Lanzamento de Peso (13,10) e 2º 1000 m.l. (2.51:60)
  • Adrián Pastorizarematou 5º na final de altura (1,48) e participou na semifinal de 50 m.v. (9.13) rematando 3º sen pasar a final.
  • Gabriel Dacosta4º en lonxitude (4,55) e 6º en triple salto (10,44)
  • Daniel Iglesiasconcursou en triple salto, acadando o posto 12º (9,20)

No tocante as mulleres, participaron nove atletas:

• Ines Villamorcorreu a semifinal de 50 m.l. (7.45), rematando 4ª na serie, sen pasar a final.
  • Sandra Soutoparticipou nos 3000 m.l., sendo descalificada polos xuices por pisar fora da pista.
  • Ariadna Gilfoi Subcampiona Galega de 50 m.v. (8.40), (8.23) na semifinal e 10ª en lonxitude.
  • Sabela Lópezconcursou na pértega, acadando o 7º posto (1,82)
  • Irene Menéndezno salto de lonxitude foi 7ª (4,63)
  • Maria Rialconseguiu a medalla de bronce en triple salto (9,88)
  • Valeria Rodríguezproclamouse Campiona Galega de Peso (11,28)
  • Ainoa Santosrematou 4ª no lanzamento de peso (10,22)
  • Colomba Carballal, foi 4ª na sua semifinal de 50 m.v. (9.94), sen pasar a final

Tamén se celebrou un control de velocidade e valados para outras categorías. Daniel Armada correu os 50 m.l. en 6.50 e Daniel Calvar en 6.48. Paula Martínez rematou en 7.01 os 50 m.l. e 8.93 en 50 m.v.