Campionato Galego de Marcha en Pista.

A Coruña 29 de novembro de 2014

Primeira proba oficial de Marcha da presente tempada. O lugar escollido foron as pistas de Elviña da cidade herculina. A proba comezou puntual e o tempo era agradable polo que os elementos nesta ocasión foron favorables. O Campionato foi elixido para estrear o regulamento do «Pit Lane» consistente en penalizar con parada en vez de eliminar os atletas que reciban os avisos pertinentes. É dicir que oficial xa é se o aplican nun Campionato Galego.
Da proba resaltar unha abundante participación, cada vez son máis Clubes que se suman á Marcha Atletica e iso é bo para a competición. No noso caso si que houbo bastantes debutantes que esperemos gocen con esta modalidade.
Para inaugurar a xornada os benxamíns realizaban o circuíto de 1000 metros., destacando entre os nosos representantes Carmen Fraga que conseguiu a medalla de bronce. Na competición da categoría alevin o percorrido era de 2000 metros e os destacados foron na categoría másculina, proclamándose Denis Fernández Campión Galego e Teo Iglesias, medalla de bronce.
A categoría infantil aumentaba o circuíto ata os 3000 metros, repetindo doblete no podio por parte de Ana Piñeiro que foi Subcampiona Galega e Valeria Fernández que obtivo a medalla de Bronce.
Para poñer fin á xornada a carreira absoluta de 5000 metros daba cabida ás demais categorías Xúnior-Promesa-Sénior e Veteranos. Tamén é de destacar a presenza de Esmeralda Corredoira que conseguiu finalizar terceira na categoría Xúnior.