XXVII TROFEO DA RECONQUISTA

Vigo a 30 de marzo de 2014

Domingo, cambio de hora, choiva e frio. Todo animaba a quedar na cama. Pero xa o sabedes a vida do atleta e moi sacrificada. A 27ª edición do Trofeo da Reconquista era a cita e as pistas de Balaidos o lugar. A xornada comenzou coa proba dos 100 m.l..Cesar Antonio Gonzalez parou o crono en 12,23 quedando 6º na súa serie, tamén contamos cos cadetes Dani Calvar  13,42, David Lorenzo 14,43 e Daniel Armada 15,14 que se misturaron sen complexos coas outras categorías. Na seguinte proba dos 400 m.l. foi a final B a que contou coa presenza de Cesar Antonio González, Angel Menduiña e Daniel Dasilva, quenes acadaron por esta orde as primeiras posicións con tempos de  54,14, 54,33 e 54,42. Nas outras finais, con tempos máis discretos, participaron Kevin Alvarez e Alejandro Alvarez 4º e 5º na sua final, Diego Pérez e Jorge Castro acadaron o 5º posto nas respectivas finais.

Nos 3000 m.l. tamen se fixeron duás finais, na primeira participou Rodrigo Bermúdez que obtivo un tempo de 10:06 quedando no posto 11, o seu compañeiro Angel Ferrari con 09:48 foi 5º na súa serie. Para a categoría cadete estaba reservada a proba de 300 metros valados, sendo David Lorenzo 1º e Daniel Armada 5º. O cadete Dani Calvar quedou 5º con 5,04 no concurso de Lonxitude Absoluto.

As masiva participación de mulleres nos 100 m.l. obligou a organización a realizar seis finais, como temos poucas mulleres no Vila de Cangas creo que nos vai tocar repasar o abecedario, pois imos aló, na primeira final Noa Rouco e Noelia Graña quedaron 1ª e 2ª separadas por una centesima, Estela Crespo foi 4ª e Paula Martínez 7ª, boa serie en que todas baixaron dos 14 segundos. Alexia Vidal gañou a Final B e Ines Piñel foi 6ª. Na Final C as cadetes Paula Santos foi 6ª e na seguinte Ana Fandiño acadou a 8ª posición. Mª Jesús Corredoira obtivo o 4º lugar na final E.  Para rematar o repaso as finais Saray Amoedo foi 3ª e Martina Paramos 5ª na derradeira Final F.

Ana Antepazo foi 6ª na serie que abria os 400 m.l.  Chegou a proba dos 1500 m.l. e Lucia Piedras obtivo un 12ª posto na final. Nos 3000 m.l. había cinco representantes do Club, Alba Vidal 5ª, Isaura Framil 6ª, Eva Piñel 9ª, Iria Piedras 11ª e  Noemi Crespo 14ª. Maria Jesús Novo Obtivo a victoria nos 400 metros valados. Para rematar faremos mención das que máis se mollaron, claro esta foron os concursos, neste caso en Lonxitude a cadete Saray Amoedo acadou o 2º posto  con 4,66, acompañada de Ines Piñel 6ª, Paula Santos 7ª i Eva Piñel 8ª.  En Lanzamento de disco Nerea Garcia foi 3ª con 17,59.  O lanzamento de martelo foi dominado por Johana Villar quen gañou con 34,52, Abril Fernández 4ª, Andrea Conde 5ª, Sara Núñez 7ª e Ana Fandiño 8ª. En resumo boa mañan de atletismo con boas marcas e ambiente.