V Cross Ceip Nazaret

Cangas a 24 de novembro de 2013

Precioso día para a practica deportiva e cita tamen co primeiro Cross Escolar da tempada 2013/14.  Esta claro que o día axudou para que a afluencia fora moi importante, nestas categorías influe moito se chove ou non.  Comprendia as idades escolares dende 3 a 12 anos e ven sendo un magnifico trampolín para o inicio dos nenos/as na practica deportiva, como exemplo esta cita no colexio de Nazaret que en cinco edicións xa esta consolidado no calendario escolar da bisbarra do Morrazo. As carreiras tiñan previsto o seu comenzo as 10:00 horas polo barrio de Nazaret con saida dende o Colexio. Por mor de alguns vehículos mas estacionados retrasouse 15 minutos, pero unha vez comenzou foi axiña. As Alevíns mulleres, categoría que no calendario escolar comprende 5º e 6º de primaria, inauguraron a proba precorrendo 800 metros. Acadaron os tres primeiros postos Ariadna Gil, Valeria Fernández e Irene Menéndez, sendo as tres do colexio de Nazaret e tamén compañeiras no Vila de Cangas.  Os Alevíns homes continuaron, co mesmo circuito, obtendo a victoria Aaron Domínguez seguido de Lope Quinteiro ambos do colexio de San Roque, o seu outro compañeiro de adestramentos no Club Gabriel Dacosta obtivo o cuarto posto. en benxamin mulleres acodou o primeiro posto Sara Mallo do cole de Nazaret, tamén de este cole foron en homes o primeiro posto para Denis Fernández e o terceiro de Aaron Otero. En prebenxamins mulleres gañou Ines Bernardez de Nazaret seguida muy de preto polas suas compañeiras do Club Iris Malvido, Gemma Dacosta e Lucia Gil en 3º, 4º e 5º posto, Daniela Perez foi octava, engadir que esta foi a proba mís numerosa con 34 participantes. Na categoria de homes ganou Diego Martínez de San Roque, correndo un total de 31 nenos. Unha vez remataron as categorías maiores a competición deu paso os pitufos, nenos e nenas de 3, 4 e 5 anos encheron o barrio de Nazaret correndo distancias de 80, 100 e 120 metros salvando o desnivel do acceso o CEIP de Nazaret. Salientar que nas carreiras de 3 e 4 anos venceron os nenos e nenas pertencentes o colexio organizador, se ve que hai canteira, ou a ventaxa de correr en casa. En resumo magnifica maña de atletismo escolar, quen goste de ollar os resultados no seguinte enlace: RESULTADOS