CRITERIUM GALEGO DE CATEGORÍAS MENORES

E a unha semana de celebrarse o galego para a categoría infantil escolar, fíxose o galego federado para categorías menores (infantil, alevín e benjamines), onde os atletas nacidos no ano 1996 repiten participación.

Tras unha semana con temperaturas moi altas nalgúns sitios, pedimos que non houbese demasiado calor, xa que pasar todo o día na pista con temperaturas elevadas é horrible e os nenos non poden con eles, sobre todo cando poñen as probas máis duras, marcha e fondo, nas horas de máis calor. Este ano comezamos con marcha e os 2000 e 3000 m.l. deixáronos para o final

Eu non sei si a nosa petición de ter bo tempo non se nos entendeu, ou é que non nos levamos ben co repartidor do tempo climático, xa que nalgúns momentos houbo que parar a competición pola tromba de auga que estaba caendo. Os atletas, o público e a pista quedaron anegados, o que fixo que algunhas marcas non fosen do mellor que podían dar os nenos

Houbo algúns avances na pista que gustou moito aos atletas e que tal vez podían ter en todas as competicións, como o crono grande na meta que permite tanto aos atletas como ao público saber que marca está facendo e na gaiola de lanzamentos, para disco e martelo, e mais xavelina a medición foi electrónica

Como a competición duraba todo o día, levámos os nosos atletas a comer a Andorra, e como hai crise, foron andando. Menos mal que a cafetería ? quedaba preto das pistas para non cansalos moito, xa que pola tarde alguns seguían competindo.

Contamos neste momento no noso club, cunha xeración de atletas que son moi bos lanzadores, xa que en todas as probas e categorías nas que participamos conseguiuse medallas. Nos pódiums da categoría infantil feminino, o de xavelina foi completamente noso, amarelo e o de peso, de Cangas, xa que Raquel conseguiu o 1º posto, Irene do Morrazo o 2º e Talía o 3º.

Cando o autobús chegou a Cangas, e Calvar baixou del, con verlle a cara sabiamos que o club obtivo bos resultados, xa que o sorriso chegáballe de orella a orella

RESULTADOS:p060609