GALLEGO PISTA CUBIERTA CATEGORÍAS BENXAMÍN, ALEVÍN E INFANTIL. 14 MEDALLAS PARA O VILA!

Coruña sábado 31 Abril 2012

E para rematar a tempada de pista cuberta, este sábado foi  o Campionato Galego para as categorías menores, e decir Bemxamín, Alevín e Infantil. Houbo moita participación  polo que en algunhas probas houbo que facer moitas series

Comenzamos a mañá  sumando a primeira das medallas que se conseguiría ao longo do día, e foi na proba de lanzamento de peso. Das 14 que se gañaron, 6 foron nesta disciplina. Noa García (infantil)foi a primeira en conseguila, a súa era de bronce como a que levou Valeria Rodriguez (alevín). De prata foron as obtidas polos alevíns Raúl Barreiro e Nuria Villa. De ouro foron as de Samuel Alonso (infantil) e Lope Quinteiro (benxamín)

Temos que decir que nesta proba cometeuse un erro por parte da secretaría  que tivo como consecuencia que Valeria Rodríguez , a que non se lle escribiu ben a súa marca, fose 3ª en vez de 2ª.

En Lonxitude conseguiron medallas de bronce os benxamíns Adrián Pastoriza e Ana Piñeiro.  Dos alevíns Ariadna Gil foi a que mellor quedou, sendo 4ª por unha diferencia de 4 cm. Antón Iglesias foi o mellor dos homes sendo 7º. Nos infantiles Adrián Outeiral foi 5º e Martina  Paramós foi 10ª

En 50 m.l. so se clasificou para a final Sandra Souto (alevín)na que obtivo o  4º posto. Os outros atletas que participaron nesta proba era benxamíns, as rapazas  , Eva Maquieira e Alba Pardavila ,foron primeiras da súas series pero non foi suficiente para clasificarse para a final. O mesmo lles pasou a  Adrián Pastoriza e Pedro Verdeal  foron 2º nas súas series.

En altura obtivo a medalla de prata  o alevín Aarón Fandiño. Naiara Villar, a única  rapaza do club que fixo altura, tivo a mala sorte de facer todos nulos.   Lois Rodas (benxamín) foi 4º.  Unha combinación de mala sorte e  lesións, fixeron que David Lorenzo (infantil) non brillara nesta proba e acabara no posto 10º

50 m. vallas é unha proba na que non poden participar os alevíns e benxamíns. Nela participaron  Andrés Obenza que foi 5 º  na súa serie e Dani Armada que a pesar de ser 4º na serie clasificouse para a final na que quedou 6ª. Martina Paramós  foi  a 2ª  da súa serie pero gañou a final proclamándose Campiona galega

En 500m.l. dous atletas conseguiron medalla.  O benxamín Lope Quinteiro foi o  1º da súa serie e por tempos foi 3º, logrando así dúas medalla neste galego, inda que un rapaz que fora terceiro na súa serie subiu o pódium  pensando que lle pertencía a medalla de Lope. Ana Piñeiro foi a 3ª da súa  serie.

Os alevíns en pasar primeiro pola liña de meta foron Carlos Perez  2º  da  serie e Ariadna Gil que tamén foi 2ª pero por tempos quedou 3ª ,logrando a medalla de bronce.  So participaron 2 infantiles nesta proba, Adrián Outeiral que foi 5º e Paula Santos 10ª.

En 1000 m.l tamén se obtivo medalla, neste caso é de bronce , e o atleta que a gañou foi Gabriel Dacosta . Os infantiles  Jorge Piñeiro  e Ana Fandiño  foron 7º e  14ª respectivamente. E os alevíns  Aarón Dominguez foi o 4º  da súa serie e Naiara Currás 5ª

Na proba dos 2000 m.l so participaron os infantiles  David Lorenzo que foi  9º e Alba Vidal que tras unha dura loita durante toda a carreira foi 4ª

Noa García obtiña a segunda medalla, neste caso de prata no salto con pértega o saltar 2.12 m.  mellorandoa marca que tiña anteriormente

Resultados

MEDALLA DE OURO:

Lope Quinetiro———Peso – Martina  Paramós——50 m.vallas –  Samuel Alonso —–Peso

MEDALLA PRATA:

Aarón Fandiño—-Altura – Ana Piñeiro ……..Lonxitude – Noa García —–Pértega – Nuria Villa———Peso – Raúl Barreiro——-Peso

MEDALLA BRONCE:

Adrián Pastoriza—– Lonxitude – Ariadna Gil————500 m.l. – Gabriel Dacosta—–1000 m.l. – Lope Quinteiro———500 m.l. – Noa García ——Peso – Valeria Rodriguez…..Peso

PROBAS POR CATEGORÍAS

50 ml.

Benxamín: Adrián Pastoriza 2º serie, Pedro Verdeal  2º serie, Martiño Nuñez 4º serie, Lois Rodas 4º serie

Alevín: Sandra Souto 1ª serie y 4ª final

Benxamín: Eva Maquieira 1ª serie no final, Alba Pardavila 1ª serie no final

500m.l.

Infantil: Adrián Outeiral 5º serie y  Paula Santos  10ª

Alevín: Carlos Perez  2º serie, Antón Iglesias 3º serie y Ariadna Gil  Medalla bronce, Valeria Fernandez 7ª serie, Irene Menendez 6ª serie, Naiara Villar 7ª serie

Benxamín: Lope Quinteiro Medalla Bronce, Teo iglesias    5º serie y Ines Pardavila 9ª serie, Ana Piñeiro 3ª serie, Sara Mallo 6ª serie, Ainoa Santos  13ª serie, Emma Fernandez  14ª

1000 m.l.

Infantil: Jorge Piñeiro 7º y Ana Fandiño 14ª, Nerea García 15ª

Alevín: Simón Pereira 8º serie, Aarón Dominguez 4º serie,  Juan Piñeiro  6º y Naiara Currás 5ª serie

Benxamín: Gabriel Dacosta Medalla Bronce

2000 m.l.

Infantil: David Lorenzo 9º y Alba Vidal 4ª final

50 m.vallas

Infantiles: Andrés Obenza 5 º serie, Daniel Armada, 4º en serie y 6º en final y Martina Paramós 2ª serie y Medalla Ouro en final

ALTURA

Infantil: David Lorenzo 10º

Alevín: Aarón Fandiño Medalla Prata y Naiara Villar.. Nulos

Benxamín: Lois Rodas 4º

LONXITUDE

Infantil:Adrián Outeiral 5º, Jorge Piñeiro 6º, Daniel armada 9º, Daniel Calvar 14º y Martina Paramos  10ª,

Paula Santos 18ª

Alevín: Antón Iglesias 7º, Juan Piñeiro 12º y  Ariadna Gil 4ª , Sandra Souto 13ª,  Irene menendez 16ª

Benxamín: Adrián Pastoriza Medalla Bronce, Pedro Verdeal 5º, Gabriel Dacosta 9º y Ana Piñeiro Medalla bronce, Alba Pardavila 5ª, Sara Mallo 13ª

PÉRTEGA:

Infantil: Noa García Medalla de prata

PESO

Infantil: Samuel Alonso   Medalla Ouro, Martín perez  4º, Daniel Calvar 8º y Noa García Medalla Bronce, Saray  Amoedo 9ª

Alevín: Raúl Barreiro  Medalla de Prata, Mauro Maquieira 4º, Carlos Perez 12º y Nuria Villa Medalla de Prata, Valeria Rodriguez Medalla de Bronce

Benxamín: Lope Quinteiro Medalla de Ouro y Eva Maquieira 4ª, Ainoa Santos  7ª