CAMPIONATO GALEGO DE PISTA CUBERTA XUVENIL, XUNIOR E PROMESA

Coruña, Domingo 26 febreiro 2012

Nesta ocasión desplazamosnos ata a pista cuberta para que compitan as categorías xuvenil, xunior e promesa. Nesta última categoría non tiñamos atletas que puderan competir.

Comenzamos a mañá clasificándose Aida Portabales e Tinín Maquieira para o 400 m.l. Na final ambos acadaron postos  de pódium.  Aida foi a primeira dunha disputada carreira gañando no último segundo, e  Tinín foi segundo.

Nos 3000 m.l. participaron  Tomás Ocaña,  Ana Bermúdez  e María Novo. Tomás foi 3º  tras unha dura loita, pero neste caso foi cos seus pantalóns, que non lle permitiron ir máis rápido. Ana foi  6ª, María 5ª e 8ª en triple.

Antía Freijomil participou no salto de lonxitude obtendo a medalla de bronce. Pola tarde tamén ganaría outra, nesta ocasión en lanzamento de peso.

A xornada da tarde comenzou obténdose dúas medallas, a de ouro de Pablo Castro en lanzamento de peso e a de bronce de Noelia Cousiño, quen subía o pódium por primeira vez individualmente.

Co lanzamento de peso femenino enchemos a pista e o pódium de cor amárelo, pois tíñamos 5 atletas, 3 xuveniles e 2 xuniors, e obtivéronse 3 medallas, a prata de Raquel Villa e os bronces de Talía García e a antes mencionada Antía Freijomil.  Ibonne Martinez foi 4ª e Antía Román 6ª

Tamén subiron o pódium en calidade de subcampións galegos Adrián Bouza polos 1500 m.l e Nerea Outeiral por 400 m.l.

As cadetes Alexia Vidal e Sara Villar foron fóra de concurso buscando a mínima para poder participar no  campionato de España. Alexia no salto de altura, quedou a  1 cm da mínima saltando 1.52 m.  Sara  en 50 m. vallas foi segunda na sua serie sen chegar a mínima