CAMPIONATO GALEGO SUB 18-SUB 20 E SUB 23 PISTA CUBERTA

Ourense, 28 de febreiro de 2021

A última fin de semana de febreiro, ademáis de bo tempo, trouxo unha actividade atletica inusual. Hai que ir collendo o ritmo da competición,e a iso nos adicamos. O sábado 27 de febreiro achegamos preto de trinta atletas ao II CONTROL DE INVERNO DA FGA, que se celebrou no CGTD de Pontevedra, sendo paralela a disputa dos Campionatos Galegos de 400-800 e 1500 m. das categorias SUB 20 e SUB 23. Alí proclamouse Campión Galego de 800 m. da categoria SUB 20 Lope Quinteiro. As pistas do CGTD tamen acolleron o Campionato Galego de Lanzamentos SUB 16 e SUB 18, onde Gema Dacosta acadou a victoria no concurso de lanzamento de disco.

Outra tanda de lanzadoras de xavelina desprazouse a Lugo para participar na COPA DEPUTACION DE LUGO. Para o domingo, tocaba viaxar ata Expourense, agardabanos a Pista Cuberta con participación nas categorías SUB 20 e SUB 23.  No concurso de triple salto participaron Ariadna Gil e Saray AmoedoAs condicións eran propicias, de feito, Ariadna acadou a sua mellor marca con 11.55 e proclamouse Campioa Galega SUB 20. Saray comezou superando os 11 metros, pero despois do segundo salto acusou molestias nun pe. Este lastre fixo mella no seu rendemento no concurso, rematou Subcampioa Galega SUB 23, con 11,03.  Ariadna non puido completar os saltos para participar na final de 60 m.v., onde rematou Subcampioa Galega SUB 20, con 9,72 s, tamén mellor marca. Saray tiña pendente a final da Lonxitude, despois do primeiro salto as molestias agudizaronse e tivo que retirarse, ainda así coa marca acadada (4,45) foi Subcampioa Galega SUB 23.

Martina Paramos reencontrabase coa competición, na final do salto de pértega SUB 23. Non lle foi mal, rematou Campioa Galega, compartindo premiación coa atleta que empatou na altura de 2,37. Daniel Calvar tamén foi Campión Galego de pértega SUB 23, despois participou nunha final «fallida» dos 200 m.l., a fotofinish non funciou e había que repetir a final. Non tivo folgos para correla. En resumo, grato recordo nos deixan nesta volta as competicions. O mes de marzo ven cargado de Campionatos, dos que agardamos ser participes. Cuidadevos moito.